Aprašymas
Šalto spaudimo garstyčių aliejus pasižymi šildančiomis savybėmis, todėl sveikatos priežiūros specialistai pataria jį naudoti įvairiems trynimams ir masažams, nes pagerina savijautą, jei sulėtėja kraujotaka, šąla galūnės, maudžia strėnas ar sąnarius. Šis aliejus puikiai tinka peršalus ar kosint. Jei esate pavargęs ar jaučiate įtampą, jis puikiai nuramins ir atpalaiduos raumenis. Be to, aliejus pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis, priešgrybelinėmis savybėmis, todėl specialistai rekomenduoja naudoti gydant grybelines ar mielines infekcijas, tepti ant įvairių žaizdelių ar odos įtrūkimų. Sveikuoliai ir organizmo valymo specialistai primygtinai pataria naudoti šį aliejų, jei norite pašalinti iš organizmo toksinus ar druskų perteklių.
Grožio puoselėjimo meistrai tvirtina, kad šaltai spaustas garstyčių aliejus daro stebuklus odai ir plaukams. Jį pataria naudoti veido odai vietoj kremo. Masažas su ekologišku garstyčių aliejumi ne tik pamaitins, bet ir sudrėkins išsausėjusią odą. Jums pakaks vos vieno masažo seanso per savaitę, kad džiaugtumėtės išpuoselėta, minkšta ir švytinčia oda. Taip ji lepinama atrodys net keleriais metais jaunesnė. Be to, organiniu garstyčių aliejumi puikiai nuvalysite odos nešvarumus ir išvalysite užsikimšusias poras. Aliejumi patepę šerpetotas lūpas arba rankas jas suminkštinsite ir sudrėkinsite. O kur dar garstyčių aliejaus nauda plaukams! Tai – daugumos azijiečių vešlių ir žvilgančių plaukų paslaptis. Organinio garstyčių aliejaus kaukės jiems suteikia gyvybingumo, gali suaktyvinti jų augimą, padaro juos storesnius ir suteikia žvilgesio.
Tokią vertingą ir visapusišką naudą galima gauti ne iš kiekvieno aliejaus. Vis tik specialistai įspėja, kad vertingiausias ir geriausias yra šviežiai ir šaltai spaustas ekologiškas garstyčių sėklų aliejus be jokių cheminių priemaišų ar aromatinių medžiagų.
Skatina širdies sveikatą
Remiantis American Journal of Clinical Nutrition atliktu tyrimu, garstyčių aliejaus įtraukimas į įprastą mitybą gali būti naudingas jūsų širdies sveikatai. Kadangi jis yra turtingas Mononesočiųjų riebalų rūgštčių šaltinis, jis mažina blogojo cholesterolio kiekį organizme, taip kontroliuojant riebalų kiekį kraujyje ir padedant cirkuliuoti. Rezultatai taip pat parodė, kad garstyčių aliejaus, kuriame gausu alfa-linoleno rūgšties, naudojimas buvo susijęs su mažesne IHD (išeminės širdies ligos) rizika nei naudojant saulėgrąžų aliejų.
Mažina kosulį, peršalimą
Nuo seniausių laikų garstyčių aliejus buvo naudojamas peršalimo, kosulio ir kitų kvėpavimo takų ligų bei alergijų gydymui.
Įkvėpus garų, kuriuose yra garstyčių aliejaus, kvėpavimo takų užgulimas pašalinamas. Be to, nuo peršalimo ir kosulio palengva pakaitinus garstyčių aliejų, kelias česnako skilteles ir 1 arbatinį šaukštelį tikrojo šventkmynio (Ajwain), masažuojant mūsų pėdas ir krūtinę
Garstyčių aliejus taip pat gali turėti teigiamą poveikį pacientams, sergantiems sinusitu.
Veikia kaip stimuliatorius
Garstyčių aliejus yra natūralus stimuliatorius, kuris, kaip žinoma, stimuliuoja mūsų prakaito liaukas, taip pagerindamas viso kūno kraujotaką. Taip pat padeda sumažinti kūno temperatūrą ir pašalinti iš organizmo toksinus.
Didindama viso kūno kraujotaką, taip pat atpalaiduoja ir atjaunina įtemptus ir pervargusius raumenis.
Padeda nuo sąnarių skausmo ir artrito
Reguliarus masažas su garstyčių aliejumi padeda sumažinti sąnarių ir raumenų skausmus. Artritu sergantys pacientai taip pat jaučia palengvėjimą ir komfortą po masažo su garstyčių aliejumi, nes yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda sumažinti sustingimą ir skausmą, kurį sukelia artritas.
Stiprina imuniteta
Garstyčių aliejaus sudėtis priklauso nuo mūsų kūno poreikių. Šis aliejus, turintis iki 7% sočiųjų riebalų, didelis mononesočiųjų riebalų rūgščių kiekis svyruoja nuo 3,6 iki 32,2%. Jame taip pat yra nemažai linolo (18:2) ir linoleno rūgščių (18:3).
Optimalus omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių ir vitamino E asortimentas suteikia reikiamą maistinę vertę ir stiprina mūsų imuninę sistemą.
Gerina apetitą
Garstyčių aliejus yra labai naudingas ir jį gali vartoti žmonės, turintys per mažą svorį. Tai sukelia norą valgyti daugiau, pumpuodama skrandį ir palengvina skrandžio sulčių bei tulžies išsiskyrimą, kurie, kaip žinoma, sukelia alkio jausmą.
Vis tik norėtume patarti: garstyčių sėklų aliejus dėl savo savybių (ypač aitrumo) gali sukelti alerginių reakcijų (paraudimą, perštėjimą ir pan.), todėl prieš naudodami būtinai pasitikrinkite, ar nesate jam alergiški. Dažniausiai šis aliejus naudojamas mišiniuose su kitais ekologiškai šalto spaudimo aliejais. Būkite sveiki ir gražūs!
Šaltiniai:
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.